Van 19 augustus 2024 tot en met 26 augustus 2024

UHB – Verbinding – Keuzevrijheid – rust

Een kamp waar je gewoon jezelf mag zijn.

Wie?  

14 tot 18 jarigen                                                                          

UHB jongeren.

Wat kan je verwachten?

Dit kamp werd ontwikkeld met het oog op gelijkgestemden ontmoeten. Het eerste en belangrijkste doel is om diepe, langdurende verbindingen te creëren. We creëren een week lang een ‘community’ en we hopen dat ieder op zijn of haar manier daaraan bijdraagt. Voor ons liggen de grote leerkansen in de onafhankelijkheid en zelfstandigheid van de jongeren tijdens dit kamp. Door hen heel veel vrijheid en verantwoordelijkheid te geven, kunnen ze verder groeien in een veilige context. De jongeren zullen verblijven in huisjes, uitkijkend op het Trondheim fjord. Ieder huisje heeft een maximale capaciteit van 6 personen. De jongeren zijn zelf verantwoordelijk om tijdens die week hun huishouden te regelen. Samen zullen ze beslissingen maken zoals poetsen, koken, budgetten, shoppen,… met respect voor ieders noden. We zijn ervan overtuigd dat ze op die manier veel nieuwe vaardigheden leren, uiteraard mits begeleiding van ons als facilitator. Ze beslissen zelf als groep over hoe zij wensen te leven in hun huisje tijdens die week, met respect voor ieders behoeften.

Uiteraard zijn er ook activiteiten voorzien om de hele groep samen te brengen.

Jongeren zijn vrij om op ontdekking te gaan op het domein, om in het meer te gaan zwemmen, te gaan wandelen, kajakken, vissen, of gelijk wat hen interesseert of wat ze meebrachten van thuis. Wijzelf zullen optreden als facilitator en altijd heel nabij zijn, om het welbevinden van iedereen op te volgen.

Tijdens het kamp zal er een gevarieerd aanbod aan activiteiten zijn, afgewisseld met de nodige rust. Er is geen verplichting om aan activiteiten deel te nemen en er is veel keuzevrijheid. Het is belangrijk om een zo comfortabel mogelijk klimaat te creëren. Ontmoetingen, leren van elkaar en samen mooie herinneringen maken, staan centraal.

De groep bestaat maximaal uit 16 deelnemers.

Waar?

We verblijven rechtsreeks aan het Trondheim fjord op een boerderij. De vakantiehuizen hebben een mooie ligging rechtstreeks aan het strand. De grote ramen zorgen voor veel licht en uitzicht op het fjord. Ieder vakantiehuis heeft 3 slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een badkamer. De badkamer heeft een wasmachine. Beddengoed en handdoeken zijn voorzien.

Kosten?

750 € vroegboekkorting ( 250€ bij inschrijving, restbedrag ten laatste 30 dagen voor vertrek)

799 € vanaf 12/02

Inbegrepen:

Accomodatie, alle maaltijden, alle vervoer vanaf aankomst, alle activiteiten en uitstappen

Niet inbegrepen:

Vlucht naar Trondheim. Vraag naar de mogelijkheden omtrent begeleiding bij de vlucht.

Inschrijven of meer informatie?

Mail naar silvie.vancamelbeke@l-atent.be

Organisatie?         

L-aTent, geleid door Silvie Vancamelbeke, bijgestaan door begeleiders bekend met de doelgroep. Meer info omtrent Silvie kan je vinden op de website van L-aTent