Kinder IQ Test Plus (KIQT+)

SCALIQ maakt bovengemiddelde IQ-testen, ontworpen vóór en dóór mensen met een bovengemiddeld IQ. Testen waarin iemand écht kan laten zien wat hij in zijn mars heeft. Die meten intelligentie, niet omstandigheden. Er wordt rekening gehouden met leermoeilijkheden zoals AD(H)D, ASS, faalangst en dyslexie. En… ze zijn leuk om te doen!

De eerste IQ-test die ontwikkeld wordt, is er voor kinderen van 5-10 jaar.

KIQT+, ofwel de Kinder IQ Test Plus, is er voor kinderen waarvan wordt vermoed dat ze meer- of hoogbegaafd zijn. De test is op zijn best bij een IQ van 115 tot 170, waar veel andere testen zich richten op het gemiddelde kind (IQ 85-115).

Wat de KIQT+ anders maakt dan anderen:

  • Accurate meting van het IQ tot score 170.
  • Geschikt voor kinderen die Nederlands als tweede taal hebben.
  • KIQT+ kan op verschillende manieren worden afgenomen, passend bij de stijl van het kind.
  • Geschikt voor kinderen met leermoeilijkheden zoals AD(H)D, ASS, doofheid, slechtziendheid, kleurenblindheid, dyslexie, dyscalculie, faalangst,…

Wil je meer weten over de ontwikkeling en (wetenschappelijke) achtergrond KIQT+, lees dan hun whitepaper. Deze is geschreven op een manier die ook te begrijpen is voor mensen die geen wetenschappelijke en/of testervaring hebben.

Op dit moment wordt de KIQT+ genormeerd, zodat zij zeker weten dat ze een kwalitatief goede en passende test ontwikkelen. Silvie Van Camelbeke werkt hier als professional aan mee, omdat ze het van groot belang vindt dat er alternatieven bestaan voor de WISC zodat er minder kinderen door de mazen van het net glippen.

SCALIQ is een initiatief van Femke Hovinga & Yvonne Cramer. Zij keken kritisch naar het aanbod van IQ-testen en hoe passend dit is voor bovengemiddeld slimme individuen. De conclusie? Er waren nog wat verbeterpunten! Dus besloten ze het heft in eigen hand te nemen en IQ-testen te gaan ontwikkelen.

Tags: IQ-testen | Kinder IQ-test
Publicatiedatum: 18 december 2020

CONTACT

L-aTent vzw
BTW: BE0760.689.341

OVER L-ATENT 

Attent op zoek naar verborgen talent

Onze praktijk geeft psychologische, pedagogische en onderwijskundige ondersteuning aan de hoogbegaafde persoon en zijn omgeving en dat in alle fasen van zijn leven.