Reviews

Wat vertellen onze cliënten over L-aTent?

Oudercursus reeks 1 (2022-2023)

Deze cursus is een echte aanrader en op sommige vlakken ook een echte eye-opener. Ik had me reeds goed ingelezen over hoogbegaafdheid maar kon toch nog veel bijleren, zowel over het gedrag van mijn dochter als bij mezelf. Elke C. en Lore zijn heel fijne, bekwame mensen om naar te luisteren. Er werd ook een heel warme, veilige omgeving gecreeerd waar je alles kon zeggen en ervaringen kwijt kon. De ervaringen en input van de andere ouders waren zeker ook een meerwaarde. Ik zou de cursus zeker opnieuw doen en kan deze iedereen aanraden. (Cathy)

De oudercursus is een aanrader voor alle ouders van HB kinderen en/of pubers. Je leert wat je kind zo bijzonder maakt en krijgt handvaten hoe je er kan mee omgaan. De (h)erkenning is ook een opsteker: je bent niet de enige ouder die zoekend is. Lore en Elke C. verwoorden alles duidelijk en to-the-point. Je merkt dat ze zeer ervaren zijn. (An)

Ik vond deze cursus een echte meerwaarde om een volledig beeld over hoogbegaafdheid te krijgen zowel in de school- als thuissituatie. Het was ook leuk dat de andere ouders eigen ervaringen en tips gaven wat ook zo’n pluspunt is en een gevoel van herkenning gaf. Ik zou het zeker aanraden. EP

16/11/2022

|
|

Oudercursus reeks 2 (2021-2022)

Als je meer wil weten over hoogbegaafdheid bij je kind, welke leeftijd je kind ook heeft, ben je hier aan het juiste adres! Hoogbegaafdheid is veel meer dan een IQ-cijfertje. Info die elke ouder zou moeten kennen en waar je ook echt mee aan de slag kan.

Nina Mouton – 17/03/2022

Kenniscollege “Compacten, verrijken, versnellen”

Experten met een duidelijke mening, een eerlijke communicatie en een vleugje flexibiliteit. Zo heb ik het graag. (LK)

Op een snelle en efficiënte manier kennismaken met L-aTent met daarbij horende aanvullende informatie om zelf verder te kunnen in de klas- en schoolwerking. Heel wat tools aangereikt om de leerdoelen van hoogbegaafden te onderzoeken, verdiepen en formuleren. (L.L.)

Ze weten waar ze over spreken, hebben veel kennis, fijne cursus! (anoniem)

Het was een interessant webinar. We kregen praktische tips. Het maakt je warm om er op maat mee aan de slag te durven gaan met je hoogbegaafde leerling. (anoniem)

10/03/2022

|
|

Kenniscollege “Is het hoogbegaafde brein anders ontwikkeld?”

Ik vond deze webinar, dit leercollege uitermate boeiend. Om het ook met een beeld te zeggen, zoals jullie vaak doen, was het een boeiende ontdekkingsreis die me meer inzicht heeft gegeven in hoe het hoogbegaafde brein werkt. Ik voel nu ook beter de nuance aan tussen hoogintelligent en hoogbegaafd. (anoniem)

Laagdrempelige nascholing, het blijft een boeiend onderwerp, de organisatie communiceert boeiend om aan hun lippen te hangen. (anoniem)

L-aTent neemt je mee op een mooi verkenningstocht in een nog te onbekend thema op vele scholen. De dames geven een mooi beeld van waar we als onderwijsprofessionals naartoe moeten groeien. (E. DM)

 10/03/2022

Kenniscollege “Opvoedkundige vraagstukken bij hoogbegaafde kinderen”

De webinar over opvoedkundige vraagstukken bij HB-kinderen was zeer informatief. Lore de Wulf weet waar zij het over heeft en geeft precies voldoende informatie. Als ik in Gent zou wonen en professionele begeleiding nodig zou hebben voor mijn kind, zou ik hen zeker benaderen. (H.)

Op bondige en rustige wijze en aan een goed tempo, werd veel uitleg gegeven over hoogbegaafdheid. Het maakte me nieuwsgierig naar wat L-aTent nog te bieden heeft! (anoniem)

 11/03/2022

|

CONTACT

L-aTent vzw
BTW: BE0760.689.341

OVER L-ATENT 

Attent op zoek naar verborgen talent

Onze praktijk geeft psychologische, pedagogische en onderwijskundige ondersteuning aan de hoogbegaafde persoon en zijn omgeving en dat in alle fasen van zijn leven.