Werkwijze

Hieronder kan je meer praktische informatie terugvinden over hoe wij te werk gaan.  Onze werkwijze staat uitgeschreven voor zowel cliënten als professionals. 

Cliënten (kind & jongere – volwassene – ouders) 

Aanmelding

Ben je nieuw in onze praktijk? Dan nodigen wij je alvast uit om het contactformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Je vindt dit terug onder de tab contact.

Via deze weg ontvangen wij van jou de nodige administratieve gegevens alsook een korte formulering van de hulpvraag.

Het contactformulier wordt verstuurd naar de professional van jouw voorkeur. 

Wil je meer weten over onze teamleden en hun aanbod neem dan zeker een kijkje op ons team. Is de locatie voor jou belangrijk? Hou dan ook zeker de regio in het oog waarbinnen de professional werkzaam is.  De meeste professionals werken ook online. 

Een afspraak maken

Om afspraken vlot en snel te kunnen inplannen, geven wij je de ruimte om zelf een afspraak te maken. Hiervoor gaat u naar de online agenda’s. Je kan nu zien op welke momenten de hulpverlener van jouw keuze beschikbaar is. 

  • Wij vragen je om steeds bij dezelfde professional een afspraak vast te leggen om de continuïteit binnen de hulpverlening te kunnen garanderen. Wanneer een verandering van professional aangewezen is dan kan dit na overleg. In functie van het borgen van de meest gepaste hulpverlening, kan een interne doorverwijzing voorgesteld worden.
  • Bij het plannen van een afspraak is het belangrijk dat je aangeeft of je kiest voor een online of offline contactmoment. 
  • Afspraken voor diagnostiek worden vastgelegd in samenspraak met de professional.
  • Wanneer er een kind of jongere betrokken is, geven wij er de voorkeur aan om eerst een gesprek te hebben met de ouder(s).
  • Bij ons hou je de regie zelf in de hand. Je kan een afspraak boeken met een frequentie die jou past.

 

Het kennismakingsgesprek

Een kennismakingsgesprek gaat steeds aan een begeleiding of diagnostisch onderzoek vooraf. In dit gesprek krijg jij een goed beeld van ons als professional en van onze werkwijze. Jouw verhaal geeft ons de kans om jou als persoon beter te leren kennen. 

Vervolgtraject

Wanneer wij een helder beeld hebben van jouw verwachtingen en hulpvraag (max. 2 verkennende gesprekken) kunnen wij een voorstel doen met betrekking tot het verdere verloop van de begeleiding. 

De professional

Vormingen  

Je kan je inschrijven voor een kenniscollege of navorming door de desbetreffende vorming aan te vinken. Je wordt vervolgens doorverwezen naar je winkelmand. Pas na ontvangst van betaling is je inschrijving definitief. 

Via mail ontvang je naderhand een bevestiging van je inschrijving. Enkele dagen voorafgaand aan de vorming ontvang je alle praktische informatie. 

Bij onvoldoende deelnemers behouden wij ons het recht om een vorming te annuleren.  

Gastcolleges

Indien je graag hebt dat L-aTent 1 of meerdere gastcolleges komt vormgeven in jullie instelling dan mag je hiervoor steeds een mailtje sturen naar elke.belien@l-atent.be. Eén van onze medewerkers zal dan telefonisch met jou contact opnemen om verder af te spreken. 

Een blik op de thema’s waarover wij een gastcollege zouden kunnen geven, kan je terugvinden bij professional.

                                                                                      

CONTACT

L-aTent vzw
BTW: BE0760.689.341

OVER L-ATENT 

Attent op zoek naar verborgen talent

Onze praktijk geeft psychologische, pedagogische en onderwijskundige ondersteuning aan de hoogbegaafde persoon en zijn omgeving en dat in alle fasen van zijn leven.