Silvie Van Camelbeke

Silvie Van Camelbeke (°1979)

Al heel vroeg ontwikkelde ik een grote passie en interesse voor psychologie. Ik heb zelf enorm geluk gehad met twee heel erg begripvolle en liefdevolle ouders, die in mij bleven geloven wanneer ik dat zelf niet meer deed. Dankzij hen is het me gelukt om zowel psychologie als criminologie te studeren aan de UGent. Daarnaast volgde ik nog een éénjarige opleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie. Via een ommetje als directeur in een woonzorgcentrum, wat ik steeds met veel liefde heb uitgeoefend, kwam ik toch het meest tot mijn recht als zelfstandig ondernemer. 

Ik ben mezelf al jaren heel erg aan het specialiseren in hoogbegaafdheid en dan voornamelijk in uitzonderlijk hoogbegaafdheid. Ik ben ook al enkele jaren partner van Hoogbloeier.

Vooral nu ik dagelijks zie hoe mijn drie eigen kinderen (2007, 2008, 2015) zich ontwikkelen en heel sterk afwijken van de geijkte weg, is mijn missie in het leven heel duidelijk. Zij zijn mijn grootste leermeesters en inspiratiebronnen. Ze zijn mijn spiegel. Elk van hen volgt een eigen pad, allen wijken ze erg af van de norm. Klik door naar tekstje Stella.

Zo kan ik mijn persoonlijke ervaringen combineren met een professionele achtergrond.

Silvie Van Camelbeke

UHB- en traumaexpert

Als ik mezelf als persoon zou moeten omschrijven, dan kan ik vooral zeggen ‘complex’. Bij mij is allerminst sprake van een gemiddelde: ik ben nooit neutraal, maar afhankelijk van wat de situatie vereist, kan ik gerust overgaan van het ene uiterste in het andere. Ik ben tegelijk streng en lief, hard en gevoelig, perfectionistisch en nonchalant, hardwerkend en lui, ambitieus en graag moeder aan de haard en alles daar tussenin.

Door mijn open kijk en mijn gevoeligheid word ik snel blootgesteld aan pijn en onrecht, maar de keerzijde daarvan is dat ik ook intens kan genieten.
Ik wil voelen dat ik leef, ik wil intens beleven, ik wil geraakt worden door de wereld rondom mij. Ik hou van échte ontmoetingen.  

In mijn begeleidingen deins ik er niet voor terug om persoonlijke ervaringen te delen, oprecht en open te zijn, want ik hecht heel veel waarde aan authenticiteit. Wie bij mij komt, is geen cliënt, maar een gesprekspartner.

Het is mijn bedoeling om te spiegelen en mee te mogen bewegen met anderen.

Wil je weten wat mijn gesprekspartners over mij te zeggen hebben? Klik hier door naar getuigenissen.

Je kan bij mij terecht voor:

  • duurzaam coachingstraject
  • time-out jongeren in Malaga (Spanje)

Opleiding:

  • Master in de klinische psychologie
  • Master in de Criminologische wetenschappen
  • éénjarige basisopleiding in de experiëntiële en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie
  • basiscursus  handelingsgerichte diagnostiek bij HB+ASS
  • Hoogbloeier Gifted Academy Gecertificeerd expert hoogbegaafdheid
  • diverse één- en meerdaagse opleidingen: teveel om op te noemen…

Locatie:

Je kan bij mij voor gesprekken/adviezen alleen online terecht. Mijn thuispraktijk bevindt zich in het Spaanse landschap. 

Telefoonnummer:

+32 (0) 472 31 21 20

CONTACT

L-aTent vzw
BTW: BE0760.689.341

OVER L-ATENT 

Attent op zoek naar verborgen talent

Onze praktijk geeft psychologische, pedagogische en onderwijskundige ondersteuning aan de hoogbegaafde persoon en zijn omgeving en dat in alle fasen van zijn leven.