Time-out
  • Wat als het ineens niet meer lukt?
  • Wat als je compleet vastloopt en niet meer naar school kan?
  •  Voel je dat er geen energie meer over is?
  • Zie je de toekomst somber in?
  • Zijn er misschien ook spanningen thuis?

Soms is het dan nodig om een periode afstand te nemen van school en thuis. Een periode vertragen dichtbij de natuur.

Ons programma ‘Zapper in het buitenland’ gaat door in een klein dorpje in het achterland van de Costa del Sol, in de regio Màlaga (Spanje). Een moestuin, het land waarop mango’s, limoenen of olijven te plukken vallen, vrijwilligerswerk met dieren zoals zwerfhonden uitlaten of werken met paarden en de vele outdoormogelijkheden zijn hier binnen handbereik.

ALGEMENE KIJK OP BEGELEIDING

KIND versus JONGERE

DUURZAAM COACHINGSTRAJECT

TIME-OUT

TERUG NAAR KIND & JONGERE

Er is veel aandacht voor zinvolle invulling van vrije tijd en er is daarnaast ook de nodige aandacht voor persoonlijke begeleiding en gesprekken. Indien nodig wordt er ook samengewerkt met school of wordt begeleiding gegeven bij de examencommissie, zodat de jongere geen schooljaar verliest.

We hebben een paar mooie samenwerkingen lopen met mensen in de buurt. Deze mensen ontvangen al jaren mensen van over de hele wereld via ‘workaway’ en zijn meer dan bereid om de jongere een vaste structuur te bieden, zinvolle bezigheid op de boerderij aan te bieden en daarnaast te voorzien van kost en inwoon.

Doordat de jongere in het buitenland in een totaal andere omgeving terecht komt, kan hij of zij de rust vinden die nodig is.

Door nieuwe ervaringen, in een andere cultuur, heeft de jongere de kans om nieuwe vaardigheden te leren. Door het opdoen van positieve ervaringen en met de nodige rust en ruimte, heeft de jongere de tijd om met frisse moed een nieuw perspectief op de toekomst te ontwikkelen.

Tijdens de periode in Spanje, zal de jongere individuele gesprekken en coaching krijgen door een psychologe, gespecialiseerd in UHB en HB. Dit traject is geheel op maat.

Het is ook mogelijk voor de ouders/het gezin om tijdens afwezigheid van de jongere, zelf ook extra tips en advies te krijgen met het oog op de terugkeer van de jongere binnen het gezin.

Vraag gerust naar de mogelijkheden.

CONTACT

L-aTent vzw
BTW: BE0760.689.341

OVER L-ATENT 

Attent op zoek naar verborgen talent

Onze praktijk geeft psychologische, pedagogische en onderwijskundige ondersteuning aan de hoogbegaafde persoon en zijn omgeving en dat in alle fasen van zijn leven.