Brenda Pauwels

Brenda Pauwels (°1982)

Met mijn praktijk De Bron- Herbron heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt. Ik ben namelijk gepassioneerd door het verhaal achter elke mens. Wat maakt dat die mens handelt zoals hij doet? Welke negatieve of positieve ervaringen hebben een sterke invloed op het dagelijkse leven? Welke patronen herhalen zich keer op keer in relaties, werksituaties,… ? Vanwaar komen die patronen? Welke invloed hebben talenten met hun bijhorende valkuilen? En hoe kan jij deze talenten het best inzetten?

Al van kleins af aan doe ik niets liever dan observeren, luisteren en onderzoeken. Je kon me dan ook regelmatig terugvinden op een bankje. Terwijl ik aan het kijken en luisteren was naar wat mensen te zeggen hadden, verbaal en non-verbaal.

Mijn ontdekking, dat ikzelf hoogbegaafd ben, kwam eerder laat in mijn leven. Hoogsensitief ja, dat was ik zeker wel, maar hoogbegaafd? Nee! Mijn broer ja, die is superslim (met alle problemen van dien) en ik ook wel een beetje, maar ik was bovenal gewoon het “brave” meisje dat niets liever deed dan mijn omgeving het naar hun zin maken en houden, een echte kameleon.

Nu keer ik graag samen met jou terug naar jouw bron, jouw kern, wie je echt bent! De ui pellen: laagje voor laagje, op mentaal en fysiek vlak.

“Mens sana in corpore sano”

Ik zie (uitzonderlijk) hoogbegaafden vaak als kopvoeters. Mensen die zo intens, zo snel, zo anders kunnen voelen en denken, dat het te overweldigend wordt om effectief naar dat lichaam, naar dat gevoel te luisteren. Dus beeld ik ze en mezelf vaak in als wandelende hoofden.

Door mijn werk als wandelcoach wordt zowel het mentale als het lichamelijk in beweging gezet. De natuur heeft een rustgevend en vertragend effect, waardoor die spaghetti in je hoofd langzaam ontrafeld wordt. Ik gebruik hierbij ook vaak materiaal. Door materiaal in te zetten kan je vanop een afstand kijken naar de dingen en is het makkelijker om inzicht te verwerven.

Daarnaast ben ik er rotsvast van overtuigd (en heb ik dit zelf aan den lijve mogen ondervinden) dat niet alles door te babbelen opgelost geraakt. “The body keeps the score” is dan ook één van mijn favoriete boeken, qoutes, leuzes. Trauma klein en groot, emotioneel of fysiek, dat niet verwerkt is, slaat zich op in het lichaam. Het uit zich als nek-, rug-, bekkenklachten, hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, darmklachten …

Door middel van Cranio-Sacraal Therapie luister ik naar wat het lichaam te vertellen heeft en nodig ik het uit om terug voluit te gaan stromen. Voor mij geen quick fix, wel een duurzame oplossing waarin jouw veranderwens de sleutel tot succes is.

Meer info: www.debron-herbron.be

Wil je een afspraak maken: info@debron-herbron.be

Ik kijk er naar uit om jou te ont-moeten!

Brenda Pauwels

Therapeut

CONTACT

L-aTent vzw
BTW: BE0760.689.341

OVER L-ATENT 

Attent op zoek naar verborgen talent

Onze praktijk geeft psychologische, pedagogische en onderwijskundige ondersteuning aan de hoogbegaafde persoon en zijn omgeving en dat in alle fasen van zijn leven.