Lore Dewulf – Pedagoog

Lore Dewulf (°1984) 

Als tweejarige zei ik in onnoemelijk veel situaties tegen mijn ouders ‘ikke lève doen’. Vrij vertaald voor de niet West-Vlamingen: ‘ik wil het zelf doen’. Ik heb deze zin na mijn twee jaar nog oneindig veel keer uitgesproken (of gedacht). Mijn drang naar autonomie is tot op de dag van vandaag heel sterk. Al heb ik gaandeweg wel geleerd dat autonoom geen synoniem van alleen is.

Ik groeide op in een warm nest, maar op schools vlak leerde ik me al snel aan te passen aan de gestelde verwachtingen. Ik merkte dat het afwijken van de norm niet positief onthaald werd. Omdat ik niet beter wist, paste ik me aan: in het paarse klaslokaal van de ene leerkracht werd ik paars, in een blauw klaslokaal van de andere leerkracht werd ik blauw. Mijn kameleonkwaliteiten maakten me onzichtbaar op school.

Ik ontwikkelde een liefde voor out-of-the-box denkers en hun ideeën. Gesprekken met personen die afweken van de norm fascineerden me mateloos, ze gaven me energie. Ik stoorde me aan gemaaktheid, maar genoot des te meer van authenticiteit. Ik zocht échte mensen, échte ontmoetingen.

Mijn uitlaatklep was die van het geschreven woord. Ik las grote stapels boeken en schreef ganse schriften vol over hoe ik mezelf en de wereld rondom mij zag. Mijn schriften waren mijn spiegel.

Lore Dewulf

Pedagoog

Op mijn 18 jaar koos ik voor de opleiding pedagogische wetenschappen aan de universiteit met als slogan ‘durf denken’. Mijn leerhonger werd gevoed, mijn kritische kijk kreeg de nodige onderbouwing en mijn drang naar een intens leven kreeg vorm op Erasmus in Italië en mijn buitenlandse stage in Cambodja.

De komst van mijn twee dochters (2010 en 2011) ging gepaard met nieuwe uitdagingen. Bij de geboorte van mijn tweede dochter kreeg ik een geboortekaartje van een vriendin met als tekst ‘1+1 = 3 uur minder slapen’. Opvoeden valt niet te reduceren tot strikte wetenschap. Uit ervaring weet ik dat het strikt volgen van methodes of stappenplannen vaak ontoereikend is (zeker voor hoogbegaafde kinderen).

Op school kregen we steevast te horen dat onze kinderen voorbeeldleerlingen waren. Thuis kregen we echter te maken met de keerzijde van het conformistische gedrag op school: intense emoties. Toen bleek dat ze beide hoogbegaafd waren en ik via hen mijn eigen hoogbegaafdheid kon benoemen, beslisten we de pauzeknop in te drukken.

We trokken een half jaar naar Indonesië. Voor de kinderen volgde een periode van unschooling, voor mij een periode van durven voelen (als toevoeging aan het durven denken). Ik maakte radicale keuzes op professioneel vlak.

Ik werkte ondertussen al meer dan tien jaar in het onderwijs: als onderzoeker, pedagogisch begeleider, lerarenopleider en coördinator in de lerarenopleiding. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat onderwijs een krachtige hefboom tot ontwikkeling kan zijn, maar ik voelde bij mezelf een steeds grotere drang naar professionele autonomie, los van geijkte systemen en vastliggende normen.

Ik koos eindelijk voor mijn passie: authentiek in gesprek gaan met (uitzonderlijk) hoogbegaafden, over alle aspecten van het leven. Dit deed ik al even als coördinator in een school voor hoogbegaafde kinderen, maar sinds kort als zelfstandig ondernemer.

Ik help je graag knopen te ontwarren, zodat je met daadkracht en vertrouwen de toekomst in handen kan nemen. Ik geloof dat wie dichter bij zichzelf staat, meer bewuste keuzes maakt. 

Ik kijk er naar uit je te mogen ontmoeten.

Je kan bij mij terecht voor:

  • diagnostiek
  • loopbaanbegeleiding
  • begeleiding jongeren
  • begeleiding ouders
  • begeleiding volwassenen
  • diverse opleidingen

Opleiding:

  • Master Pedagogische Wetenschappen, optie: pedagogiek en onderwijskunde
  • Specifieke lerarenopleiding
  • Vlaamse Opleiding voor Lerarenopleiders
  • Diverse kortlopende opleidingen rond creatieve hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, …

Locatie:

Je kan terecht in mijn thuispraktijk in Mariakerke (bij Gent), we kunnen elkaar online spreken of we trekken samen onze stapschoenen aan om te wandelen in een stukje natuur in of rond Gent.

Thuispraktijk: Eeklostraat 176, 9030 Mariakerke

Telefoonnumer:

+32 (0) 497 82 51 11

Website:

https://loredewulf.be/

CONTACT

L-aTent vzw
BTW: BE0760.689.341

OVER L-ATENT 

Attent op zoek naar verborgen talent

Onze praktijk geeft psychologische, pedagogische en onderwijskundige ondersteuning aan de hoogbegaafde persoon en zijn omgeving en dat in alle fasen van zijn leven.